Amanda Werner

2016-03-01
19:38:28

Nerja

Igår måndag var vi alltså ledig från skolan då det var en röd dag. Det stämmer dock inte till 100 % då anledning till att vi var lediga (28 februari - Andaluciens dag) var på en söndag. Här gäller dock att när sådana helgdagar infaller på en söndag så är man ledig från skolan/jobbet på måndagen, inte mig emot! Det kommer alltså att vara samma för 1a maj då det också infaller på en söndag = vi är lediga på måndagen. Eftersom att vi var lediga så ville vi hitta på något, besöka en stad. Så efter lite velande fram och tillbaka bestämde vi oss för att åka till Nerja vilket ligger ca 1 timme med buss bort från Malaga. I Nerja finns det två stora, viktiga saker att besöka som turist, nämligen grottorna (det största grottsystemet i Europa om jag inte minns fel) och Europas balkong vilket är en plats där det är jättefin utsikt över Nerja och kusten. 
 
Vi började dagen med att ta bussen från Malaga klockan 11 och eftersom att vi hade lite otur och var tvungna att åka med bussen som stannade överallt och ingestans på vägen var vi framme vid grottorna runt 12.30. Då gick vi direkt för att köpa biljetter för att sedan går ner i grottorna. Jag var lite osäker på hur det skulle kännas och om det skulle vara trångt/små utrymmen men det var inga som helst problem. Grottorna var i stället jättestor och det var inte alls någon risk för att känna sig instängd/inträngd. Det var helt otroligt och vi kunde inte riktigt ta in att det var vatten som format dessa magnifika delar på bergen. Jättecoolt! Tog lite bilder men de har tyvärr ganska dålig kvalite då det var ganska mörkt inuti grottan. Den var nämligen bara svag upplyst för att fortfarande behålla grottkänslan. Efteråt tog vi en läsk på terassen, som hade jättefin utsikt över stranden, och väntade in bussen som skulle ta oss in till Nerja centrum.
 
 
Väl där gick vi runt lite först innan vi gick ut på "balkongen" och tog massa fina bilder, på utsikten och på oss. Det var jättehäftigt och det var jättefint. Efter det så kände vi att det var dags för lunch så vi gick runt och letade efter en restaurang med terass mot havet där det hade plats och efter lite letande (och väntande) hittade vi en. Det var första lunchen för i år som vi satt ute och det var jätteskönt, lite kyligt på slutet dock när solen försvann lite. Åt en jättegod pizza och som dessert gick vi till ett glassställe som vi sett medan vi letade efter en restaurang. De hade hur mycket glass som helst i alla möjliga olika smaker och dessutom var det billigt. Halva priset om man jämför med Malaga! Fick äntligen ätit min kokosglass (som jag ännu inte hittat i Malaga) och även en med grädde och nötter, mycket gott. Efter det strosade vi runt lite till innan det var dags att ta bussen hem igen. Hemma i lägenheten igen vid 20 och det var perfekt. Då hann man äta lite middag hemma innan det var dags att gå och lägga sig. 
 
 
Avslutar med en bild på hela gruppen som var där igår, härligt gäng det där! Och det bästa är att alla ska stanna i Malaga till åtminstone april, wihoo!
 
Español: Ayer fuimos a Nerja porque no tuvimos escuela (el día de Andalucía). Visitamos los cuaves de Nerja que son muy impresionante y bonitos. Pero la entrade era un poco cara en mi opinion, supungo que son lo mismo en todas sitios turisticos. Después fuimos con el autobus del centro de Nerja y fuimos a pie hasta el balcón de Europa. Es una sitio muy buena con una vista fantastica, me gusta mucho. También almorzamos en un restaurante, en la teraza con la vista al mar. Comí un pizza y luego tambíen fuimos a un heladeria para comprar helados. Los helados son deliciosos y también muy barrato. Encontré mi sabor favorito, que no he visto en Malaga ya, el coco. Finalmente, tenemos un día fantastico. 
Kommentar:
2016-03-01 @ 21:15:41
#1: Emilia

Wow vilken utsikt 😻

Svar: Oh yes! Hade kunnat hänga där hela dagen 🙈
Amanda Werner

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: