Amanda Werner

2016-04-28
22:55:25

Dagens..

Vila: 45 minuters siesta mellan att ha varit i stan och hämtat mitt körkort (och shoppat lite) och träningen. Väldigt skönt men det var inte helt lätt att dra sig upp för sängen för att gå till gymmet sedan. Körde dock BodyBalance så det var inte sååå jobbigt, mer skönt. 
 
Träningsvärk: Rumpan - den är inte megabrutal men det gör ont varje gång jag går upp och nerför trappor eller spänner rumpmuskeln, ganska ofta med andra ord haha. Den kommer ifrån benpasset jag och Linn körde i tisdags och tror inte direkt att spinning igår förbättrade den så att säga. 
 
Insikt: Det är på dagen 1 månad kvar tills dess att jag sitter på planet hem till Sverige igen. Känns väldigt konstigt, och tråkigt, vill stanna längre.. Men ska bli kul att få träffa vänner och familj igen! 
 
Pepp: Det är bara en dag kvar tills vi åker till Tarifa (vi är borta lördag-söndag). Förhoppningsvis blir det massa strandhäng och lite party ska vi nog kunna klämma in också. 
 
Just ja!: Vi är lediga på måndag på grund av första maj (som är på söndagen, medveten om detta) men här i Andalucien så är man ledig på måndagen om en helgdag som infaller på olika veckodagar beroende på år infaller på en söndag. Inte helt fel, tagga 3-dagars helg! 
 
Mat: Pasta med kyckling, squash, paprika, tomat och champinjoner. Mycket god middag! I övrigt har dagen inte innehållt några stora smaksensationer. Fick i mig några jordgubbar också - de var inte helt fel de heller kan jag säga. Mer jordgubbar åt folket. 
 
Grammatik: Hur man använder olika sammanbindningsord/fraser på spanska. Något vi måste lära oss för att klara av den delen av läsförståelsen på DELE-testet som handlar om grammatik. Det ska nog lösa sig tror jag! Vad var nu skillnaden på "a no ser de que" och "con tal de que"? Jag tror jag har koll och det lär vi se imorgon då det är dags för att göra ett helt DELE-test för första gången för att se hur det är uppbyggt och hur man ska strukturera sin tid - blir nog bra det. Är inte jättetaggad på prov i 4 timmar imon dock men men sånt får man ta ibland. 
 
En bild från när jag, mamma och Simon var i Gibraltar. 
2016-04-27
18:26:57

#TBT

Tänkte det var dags med en lite tillbakablick i arkivet med bilder från allt möjligt roligt som jag har gjort här nere i Malaga, det är ju trots allt bara 4,5 vecka kvar tills jag åker hem.....
 
Var i Marbella och Puerto Banus en sväng med de holländska tjejerna. 
Hängde redan från början på Tortugas - vår standardbar när vi ska gå ut och som serverar mojito i 1-litersglas. 
 Tog en weekend med holländarna i Sevilla där vi gick 25 000 steg om dagen på vår väg för att upptäcka staden. Här på bilden har vi Plaza de España (lite funfact: här har de spelat in delar av den senaste Starwars-filmen).Sophie, Renske och Sarah första kvällen. 
 
Sedan var det dags för Madrid. Bjuder på en selfie framför det kungliga palatset. 
 
I övrigt så har vi ätit ute en massa och även haft hejdå-middagar och fester för de som ska återvända hem. 
 
Sen blev det påsk och mamma och Simon kom på besök. 
 
En hel del party har vi också hunnit med. Här var vi på Mafia-party på en beachclub i Los Alamos. 
 
När man inte har något liv på rasterna i skolan då tar man Snapchat-selfies haha. 
 
Sådär, en bildbomb senare så har jag lyckats samla ihop lite minnen från min underbara tid här i Malaga. Nu ska jag se till att göra denna sista månad lika underbar!
2016-04-27
17:55:52

Boten Ana och E-type

Idag efter skolans körde vi veckans trejde träningspass, nämligen spinning! Det har blivit en tradition nu att vi direkt efter skolan går och kör spinning på onsdagar. Väldigt härligt! Idag hade instruktören bytt upplägg lite grann och även musiken. Vi fick en smärre chock där efter ca halva passet när de började spela Boten Ana (på svenska!!) haha. Det var ett bra pass och musiken var också bra vilket alltid är skönt, det är lättare att ta ut sig då. Jag gillade även det andra passet dock men det är bra att byta ibland. Som ni kanske insåg efter min rubrik så drog han även igång med E-type ytterligare lite senare under passet (undra om han listat ut att vi är svenskar haha).. Jaja det var gött att köra i alla fall även om jag har ganska rejäl träningsvärk sedan mitt och Linns benpass igår. Måndag och tisdag har det vart så fint väder så vi har först gått till gymmet och kört och sedan bytt om till bikini och gått till stranden precis nedanför gymmet. Helt perfekt! Då har man både ork för att träna samt får ligga på stranden idag. Fick höra på gymmet idag (av en instruktör) att vi var bruna haha, då är man inte alltför blek längre med andra ord #goal. 
 
I övrigt har jag inte gjort så mycket. Igår var vi ett gäng som möttes upp på restaurangen El Balnerario för att ta en drink och kolla på solnedgången och det slutade med att vi stannade i flera timmar och åt middag där. Väldigt mysigt och det var hur fint som helst i solnedgången. 
 
Gårdagens utsikt var helt okej alltså.