Amanda Werner

2016-04-05
11:00:00

Gibraltar och Puerto Banus

På måndagen var vi som sagt iväg till Gibraltar så på morgonen så tog vi hyrbilen som de hade ställt utanför hotellet och styrde mot Gibraltar. Ca två timmar och tre vägtullar senare så var vi äntligen framme och parkerade precis innan gränsen (blev lurade på 20 euro för parkering men tur i oturen så var det inte mer än så). Därefter så gick vi över gränsen till Gibraltar och tog bussen in mot centrum. Väl där så gick vi runt lite för att ta oss till linbanan och därmed apberget. Vi tog linbanan upp och gick ut på utsiksplatsen för att kolla in utsikten och när vi gick upp dit så trampade mamma nästan på en apa. Vi var nämligen inte beredda på att de skulle vara där uppe på utsiktsplatsen utan bara nedanför där vi hade sett de när vi åkt linbana. Men så var det inte haha. Aporna kom och gick som de ville överallt. Ganska coolt men ändå lite läskigt! Speciellt Simon tyckte att de var äckliga och ville ha lite avstånd haha. Jag tyckte de små mest var söta men de stora var ganska äckliga faktiskt. Inte blev det bättre av skyltarna där det stod något i stil med "Apor är vilda djur och kan bitas". Jaja kul var det att se dem och utsikten var fantastisk! Efter en stund tog vi linbanan ner igen och gick genom stan för att hitta någonstans att äta. Vi kom fram till ett torg på andra sidan huvudgatan där det var soligt och varmt så vi kunde sitta ute och äta lunch. Det blev panini för oss alla tre - väldigt gott! Efter det så tog vi bussen tillbaka till gränsen och gick över för att påbörja vägen hem mot Malaga igen. Klockan var dock inte så mycket (ca 15) så vi bestämde oss för att stanna till i Puerto Banus på vägen hem för att kolla in alla fina båtar. 
La familia med utsikt över Gibraltarklippan och en apa förstås! 
 
Det var lite drygt halva vägen till Puerto Banus så efter någon timme var vi framme och började med att gå lite längs stranden innan vi gick in till själva hamnen. Väl där köpte vi lite glass och åt samt kollade på alla fina båtar. Måste säga att glassen var sjukt god, speciellt kokosglassen - min favorit!! Även båtarna var väldigt coola och vissa kunde man knappt kalla båt längre - det var mer av en färja haha. Det var i alla fall väldigt mysigt att gå runt där och kolla samt bara umgås med mamma och Simon. Efter det så satte vi oss i bilen igen för att åka hem till Malaga igen och denna gången tog vi kustvägen för att se lite mer små samhällen på vägen hem som t.ex. Fuengirola (aka lilla Sverige). 
Puerto Banus
 
Väl hemma så gjorde vi oss iordning och gick ut för att äta middag nere i hamnen. Vi gick till en mexikansk/indisk restaurang och maten var hur god som helst! Dessutom fick man mycket mat vilket var skönt, här nere händer det ofta att det inte är så mycket och det är lite på gränsen till tillräckligt. Men inte här inte, ingen av oss tre orkade äta upp haha. Gott var det dock! Hit ska jag definitivt gå igen med mina kompisar, den saken är klar. 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: