Amanda Werner

2016-02-28
22:22:40

Time to say goodbye

Igår morse så åkte vi ett gäng till flygplatsen tillsammans med Lukas och Ali för att säga hejdå. Sophie passade på att hämta upp sina föräldrar samtidigt som kom igår morse och stannar hela veckan. Killarna checkade in sitt bagage och vi gick allihop till Starbucks för att hänga en sista liten stund innan det var dags för killarna att gå genom security och sedan till planen som skulle ta dem till England och Schweiz. Vid halv 1 var det dags att säga hejdå och precis innan vi skulle göra det träffade vi på en lärare, Ortencia och hennes man, som skulle flyga för att hälsa på sin dotter. Lite konstigt haha, men nu fick hon också säga hejdå till Ali och Lukas. Vi kramade om killarna och vinkade när de gick igenom säkerhetskontrollen innan vi gick för att ta tåget till Plaza Mayor för att shoppa lite. Jag hade inga planer på att handla något utan tänkte mer att om jag hittade någon basic t-shirt skulle jag köpa det men inget annat. Utgången blev dock annan och jag kom hem med ett par svarta byxor, en svart vippig kjol samt en svart blazer. Mycket svart, men det var bra och ha och det var dessutom riktiga kap. Jag fick nämligen allting för 470 kr. Vi var hemma igen vid 17 och då tog jag det lite lugnt och njöt av att vara själv i lägenheten. Jag kände dock inte för att vara hemma själv på kvällen så vid 19.30 drog jag på mig mjukiskläderna, tog med lite ingredienser för att laga mat och gick hem till Antonia och Miranda. Hängde där hela kvällen och vi lagade mat, satt och tjötade samt åt choklad och kakor. Väldigt lugn kväll men också så härlig. 
 
Idag har jag inte gjort mycket alls. Vaknade upp av att städerskan stormade in i mitt rum. Min dörr var den enda stängda dörren i lägenheten (då Sophies sov i lägenheten hennes föräldrar hyr) och ändå så öppnar de den värsta bryskt och tänker inte alls på att det kan ligga någon och sova där inne. Nej nej här stormar man in utan att knacka först. Det värsta av allt var när hon sa att de inte ens skulle städa mitt rum utan bara de gemensamma ytorna - vad sjutton gör du i mitt rum då människa??? Haha inte det bästa uppvaknandet man kan få direkt. Jag hade dock en ganska skön morgon efter det ändå. Jag låg kvar i sängen och tog det lugnt till 12 innan jag gick upp för att göra lite frukost. Frukosten bestod av kokt ägg, knäckebröd med avokado och mango samt en kopp te. Väldigt väldigt gott. 
 
Vid 13.30 styrde jag mina steg mot skolan och mötte upp en kompis, Renske nedanför berget som skolan ligger på. Vi hade bestämt oss för att gå en promenad och gick ca 1 h österut där vi inte hade varit innan och det var jättefint. Det var lite som att komma till en annan stad eller by, lite mer exotisk än det man ser när man börjar närma sig stadens kärna. Mycket fint! Vi tog lite kort innan vi gick tillbaka hemåt, denna gången var vi dock inte jättesugen på att gå hela vägen hem utan hittade en busshållplats och åkte hem. Efter det har jag inte gjort så mycket, vi har fått två nya roomies idag och vi är nu fyra igen. Det var Lena, 23 år och även Daniel, 20 båda från Tyskland. Lena pratade jag en hel del med medan jag bara sagt hej till Daniel då jag pratade med mamma på Skype när han kom och när jag var klar skulle de på informationsmöte. Men träffar honom mer ikväll. Det verkar trevliga i alla fall! Nu kollar jag på tv och chillar vilket jag tänker fortsätta med resten av kvällen också.